SA NAMA JE PRAVI POGODAK!
  • O NAMA •     • PROGRAMI •     • WEB •     • CENOVNIK •     • KONTAKT •  
(početak)   •   (pišite nam)
BOGATSTVO I FLEKSIBILNOST IZVEŠTAVANJA
 
 
BOGATSTVO IZVEŠTAVANJA

Ono što je jedna od "najjačih" osobina naših programa je mogućnost brzog formiranja neograničenog broja različitih izveštaja, korištenjem naprednih opcija na tipskom ekranu "Preglednik", kojeg smo prethodno opisali. Osnovni koncept je u tome da se od polaznih podataka, koji su prefiltrirani po željenom kriterijumu, sa preuređenim kolonama, jednim klikom dođe do bilo kog oblika izveštaja koji se zahteva.

Svi ovi izveštaji se mogu svesti u 5 osnovnih oblika, koji su prepoznati i osmišljeni višegodišnjim razvojem i unapređivanjima, često uz veliku konstruktivnu pomoć zahtevnih korisnika.

Lista podataka

Izveštaji ovog tipa su u klasičnom, tabelarnom obliku i najčešće su slika podataka sa ekrana Preglednik. Korisnik može da utiče na redosled i širine kolona, da uklanja postojeće kolone, da prikazuje skrivene kolone, ili da dodaje nove - izvedene kolone. Tako pripremljen pregled podataka predstavlja listu, tj. najjednostavniji i najviše korišten oblik izveštavanja.

Zbirni izveštaj

Koliko puta vam je u praksi trebao zbirni listing, a da ste do njega dolazili višesatnim sabiranjem i popisivanjem, da bi na kraju dobili podatke koji možda i nisu ispravni zato što ste verovatno pri sabiranju zaboravili jedan red podataka? U našim programima se to postiže bukvalno jednim klikom, zahvaljujući ovom obliku izveštavanja.

Vrlo lako, uz par klikova mišem, vi možete promeniti parametre, kao što su: kolona po kojoj se sabira, sortiranje zbirnih kolona, izbor dijagrama za prikaz, izmena jedinice prikaza (jedinice, hiljade, milioni ...), izmena zbirne operacije (prosek, ukupan broj, minimum, maksimum) i uz igru analizirati dobijene rezultate. Jednom kad se naviknete na ovaj tip izveštaja, više vam neće trebati nijedan drugi alat.

Kocka izveštaj

Pravi alat za analitičare, ovaj tip izveštaja daje izuzetne rezultate u svakoj ozbiljnijoj primeni. Takođe kroz igru, menjanjem redosleda dimenzija i pivotiranjem, dobijaju se zbirni rezultati za koje bi Vam inače trebao čitav tim ljudi.

Pivot izveštaj

Izveštaj koji je na prvi pogled sličan kocka izveštaju, namenjen problemima koje kocka izveštaj nije mogao da reši. Toliko lak za upotrebu da ga nije potrebno ni objašnjavati.

Hijerarhijski izveštaj

Oblik izveštavanja koji je prvobitno razvijen za budžetsku problematiku, ali je kasnije našao svoju univerzalnu primenu. U ovaj oblik je uloženo jako puno invencija i iskustva, a u praksi se pokazao kao pouzdan i nezamenljiv alat. Korisnik podešava hijerarhijske elemente i grupe, sam bira zbirne kolone, formira indeksne kolone, slobodno formatira željeni prikaz ...

Ovo je originalno rešenje, koje na našem tržištu niko nije u stanju da ponudi i realizuje, tako da smo izuzetno ponosni što smo baš mi autori ovakvog rešenja.

FLEKSIBILNOST

Pored svega već navedenog, tj. mogućnosti da se u našim programima napravi beskonačno mnogo različitih izveštaja, fleksibilnost se ogleda i u mogućnosti da se dizajn svih štampi koje se koriste u programu može menjati u samom programu, što je jedinstvena opcija za naše pojmove. U prevodu, korisnik sa privilegijama administratora, može u svakom momentu, kroz poseban dizajner štampi u programu, izmeniti bilo koju od štampi koja se koristi u programu.

Dizajner u sebi sadrži i skript editor, u kom se mogu dodatno programirati specifični ispisi. Izuzetno korisna opcija je i mogućnost čuvanja dizajna u eksternu datoteku, kao i opcija učitavanja dizajna iz datoteke, čime se postiže mogućnost prenosa dizajna. Ova mogućnost prenosa najčešće se koristi tako što se, po zahtevu i specifikaciji korisnika menja dizajn kod nas, pa se tako izmenjen dizajn šalje e-mailom ili odnosi korisniku i tamo učitava u program.

Na ovaj način, mi smo uspeli u onom što predstavlja "veliku glavobolju" većini softverskih kuća, a to je da izolujemo i otvorimo sve štampe u programu, da bi mogli da za veći broj firmi koje koriste istu verziju programa napravimo potpuno individualne štampe svih dokumenata i izveštaja, čime smo dobili zadovoljne korisnike koji nisu prinuđeni da se prilagođavaju našem programu, već se naš program prilagođava njima.

Izgled ekrana
Zbirni izveštaj

Izgled ekrana
Kocka izveštaj

Izgled ekrana
Pivot izveštaj

Izgled ekrana
Hijerarhijski izveštaj

Izgled ekrana
Dizajner štampi

DESIGN BY SeGo
Copyright © Clicker agencija 2004-2011
[početak]   [o nama]   [programi]   [web]   [cenovnik]   [kontakt]